BLUE DEWDe folkband Blue Dew combineert muziek en verhalen in theatervoorstellingen. Een optreden van Blue Dew is een reis door de geschiedenis van het oude Ierland, het meebeleven van de emigratie van de Ieren, hun vestiging in Amerika en strijd om te overleven.

Blue Dew vertelt verhalen over het bestaan van de Ieren, in een tijd dat dit werd geteisterd door honger en armoede. Een leven dat echter ook mooie en uitbundige kanten kende, zoals hechte vriendschap, familieleven en zorgzaamheid voor elkaar. Er moest stevig worden gedronken om zorgeloos te kunnen feesten. Muzikanten speelden tunes om op te dansen. Ballades werden gezongen om uiting te geven aan ondraaglijk verdriet. En sprookjesfiguren speelden in het dagelijks leven net zo'n grote rol als de harde werkelijkheid.
 

Blue Dew bestaat uit muzikanten die zich intensief en met grote gedrevenheid met Ierse folk en Amerikaanse bluegrass bezig houden. Het is de mix van deze muziekstijlen die zo typerend is voor de ontwikkeling en de muziek van Blue Dew. Een eigen stijl die door veel folkliefhebbers wordt gewaardeerd om de harmonieuze drie- en vierstemmige zang en een gevarieerd gebruik van Ierse- en bluegrassinstrumenten.
Blue Dew bestaat uit: Wendy van Zomeren, Pim Leutholff, John Beumer en Peter Rechsteiner.

Blue Dew heeft zich bekendheid verworven met haar theatervoorstellingen, zoals het succesvolle The Long Journey Home - een programma over de emigratie van de Ieren - en Little Whisky Child, een voorstelling waarin een speelfilm wordt gecombineerd met live-muziek en een verhaal dat zich afspeelt ten tijde van de Amerikaanse drooglegging.

Diverse Ierse verhalen worden verteld en begeleid door muziek in het programma Roasted Barley en de kindervoorstelling Tales for The Ever-Young.

Komend seizoen treedt Blue Dew op met haar nieuwe voorstelling: The Fair-Haired Boy, het avontuur van de Ierse Rowan. Een kleine jongen die zo graag al groot wil zijn dat hij in een sprookjesachtige wereld belandt. Een wereld die steeds meer werkelijkheid wordt als hij volwassen wordt.

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Postbus 1577, 4700 BN Roosendaal, Holland
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

 MEDIA PLAYER TRACKS

1

2

3

         HOME     BANDS