COCHON BLEU


Cochon Bleu is een energieke nederlandse live-band met een eigen interpretatie van het cajun-genre. De band weet op unieke manier het enerverende en het melancholieke van de cajunmuziek te combineren met invloeden van Europese folk. De vijfmans-formatie huisvest drie zangers en hoofdrollen zijn weggelegd voor accordeon, gitaar en mandoline.

Vooral de in 1999 uitgebrachte CD Relooké - met daarop een groot aantal eigen composities - heeft geleid tot lovende reakties van de media.

Heaven Magazine schrijft : ‘ De lardering met een forse dosis humor brengt een grijns op het gelaat van de luisteraar en het totaal zendt een onweerstaanbaar bevel naar de benen, allez danser !’

Oor: ‘ Deze band presteert het om tot driekwart van Relooké aan elk nummer een totaal onverwachte draai te geven. Chapeau, Cochon Bleu !’

In 2003 verscheen de cd Eau ( MW Records ) met daarop een combinatie van eigen nummers en traditionals aangevuld met een cajun-uitvoering van het Stones-nummer Dear Doctor . Ook de recent verschenen cd It's All Coming Good bevat weer pakkende, dansbare en voornamelijk franstalige composities.Wie een van hun enthousiaste live-optredens meemaakt, weet dat humor en plezier belangrijk zijn bij Cochon Bleu. Dit zorgde al voor de nodige sensatie op diverse Bevrijdingsfestivals, Folkwoods, Paradiso, Eurosonic, de Parade, Oerol en vele andere festivals en podia.

DISCOGRAFIE:
1995 : Changez Les Guitares
1998:  Go Feed The Chickens
2000:  Relooké
2003:  Eau
2006:  It's All Coming Good
2013: Not Blue

BEZETTING: 
Henk Gubbels - gitaar, mandolin, zang
Hette Gubbels - gitaar, mandolin, zang
Jeroen de Jong - accordeon, saw bass, zang
André Gubbels - drums, percussion, zang

BOEKINGEN:
  GENUINE MUSIC AGENCY
Postbus  1577, 4700 BN Roosendaal, Holland
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS