DUKETOWN SLIM


Duketown Slim aka Imco Ceelen verkocht zijn ziel jaren terug... niet aan de duistere prins, maar aan pure, eerlijke blues. Langs de waterkant met een flesje wijn en een zwaarmoedig puberhart onttrok hij zijn eerste "blue-note" aan een harmonica, wat, net als bij een vonk in een vat buskruit, resulteerde in een explosie van passie en onbegrensde liefde voor dit genre.

Zo is er veel te vertellen over de Brabantse stad 's-Hertogenbosch (ook wel Duketown genoemd), een warme en open blueswieg is het voor Imco en een hoop andere bluesmuzikanten zeker geweest. In de loop van zijn muzikale ontdekkingsreis kwam hij in contact met een aantal lokale grootheden als Big Bo en de getalenteerde harp-speler Ruurd van der Vegt die hem zonder enige reserves onder hun hoede namen en hem het plezier bijbrachten van de akoestische en electrische Blues. Voordat Duketown Slim werkelijk op "solo-tocht" ging, heeft hij in verschillende formaties de blues aan de man gebracht. Als Harp-speler bij de bluesband Rambling Men en de rock/folk band Kicking Bill, als zanger/harpspeler in het akoestische duo B.Bound & Banker en hij heeft een aantal gastoptredens en studiobijdragen verzorgd bij bands en artiesten. Ook was hij een veel geziene gast bij verschillende lokale jamsessies waar hij pas echt de blues heeft leren spelen. Want de blues leren voelen is onmogelijk zonder de inbreng van anderen, of dit nu medemuzikanten of luisteraars zijn.

Door deze wijze les heeft Imco een unieke, gemoedelijke stijl ontwikkeld, waardoor hij tijdens een optreden het publiek met overtuiging weet mee te slepen in zijn blueswerkelijkheid. Naast het spelen van een hoop oude bluessongs recht uit de Delta is Duketown Slim de laatste tijd ook steeds meer bezig met eigen nummers.
Wie weet kunnen we binnenkort wel een gloednieuwe debuut-cd van hem verwelkomen in de blueswereld van dit kleine landje.

De man Duketown Slim speelt met drie krachtige middelen: een gitaar, een stem en het nodige respect voor een van de mooiste muzikale tradities die de wereld al meer dan een eeuw weet te boeien....Blues met de grote B.

RECENSIES
Imco Ceelen is een liefhebber met de blues in zijn hart. Van blues met een rocky randje tot heerlijke rootsblues. Naast de bluesharp beheerst Imco ook de gitaar en is hij behelst met een geweldige bluesstrot. www.bluesmagazine.nl

Goed en gedegen gitaarspel, gedreven zang en overtuigende presentatie. Een van de weinige blanke mannen die deze zwarte muziek niet verloochend. En dat doet hij zeker solo niet, dan is 'ie eigenlijk op z'n best. Introductie is hier eigenlijk niet meer nodig. Bluesman in hart en nieren dus. De Rode Pimpernel

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Postbus 1577, 4700 BN Roosendaal, Holland
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS