FAT HARRY & the FUZZY LICKS


Eigentijdse blues is wellicht de beste omschrijving van de muziek van deze formatie uit de Randstad. Geďnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain hebben zij een voor aan deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld.

Low down and dirty shuffles en slowblues worden moeiteloos afgewisseld door of vermengd met andere stijlen uit het zwarte Amerikaanse erfgoed, als soul, funk en gospel.

Hun nieuwste cd "Pentatonic Pleasures" met grotendeels zelfgepend werk, staat dan ook bol van de diversiteit. Nummers van deze CD werden al verkozen op blues samplers in Belgie en in de VS door het toonaangevende blad Big City Rhythm & Blues Magazine. In 2008 nam Joe Louis Walker het door Fat Harry geschreven en van deze CD afkomstige “ Why Don’t You Go Back To Your Mother” op en maakte er een akoestische versie van.

Het door Albert King geďnspireerd gitaargeluid van Fat Harry Dorth schalde inmiddels op talrijke festivals en clubs in de lage landen. Ook was men onder de indruk van zijn spel in de wereldberoemde bluesclubs "Buddy Guy's Legends" en de "Kinston Mines" in Chicago. Toetsenist René Schutte verloochent nooit zijn kenmerkende gospel verleden en heeft al in diverse bands zijn sporen verdiend.

Het moge duidelijk zijn dat Fat Harry & the Fuzzy Licks staat voor kwaliteit en muzikale gedrevenheid om een goed stuk muziek neer te zetten, waar liefde en plezier in blues vanaf straalt ... let’s have a natural ball!


BEZETTING:

Fat Harry Dorth - Gitaar en zang
René Schutte - Hammond en piano
Hassan Abudaldah - Bas
Jacco v.d.Heuvel - Drums
Jan de Ligt - sax
 

BOEKINGEN:   GENUINE MUSIC AGENCY
Tel. NL 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS