PHILIP KROONENBERG


De muziek van Philip Kroonenberg klinkt Amerikaans.
In het huis waar hij opgroeide was altijd muziek. Zwarte folk- en countryblues, gospels en spirituals, soul-muziek, Franse chansons en calypso’s. In de 60-er jaren luisterde hij naar de beatmuziek die uit Engeland kwam, maar werd er nauwelijks door beïnvloed. De toon was al gezet. Voor de rest van zijn leven zou hij muziek maken die wel omschreven wordt als ‘rootsmuziek’.

Door de jaren heen is de stijl niet veel veranderd.
Het zijn compacte liedjes, een ruw ongepolijst stemgeluid en een akoestische, met de blote hand bespeelde gitaar. Sommigen hebben zich lovend uitgelaten over zijn fingerpicking. Zelf weet hij niet beter. Spelen en zingen (picking and singing) zijn voor Kroonenberg één beweging.

In de loop der jaren is Kroonenberg steeds omringd geweest door gerenommeerde musici. Legendes uit de vaderlandse pophistorie hebben deel uitgemaakt van zijn begeleidingsgroep. 

Bij iedere CD die van hem uitkomt, zijn de recensies zonder uitzondering juichend.  Hij wordt erin vergeleken met zijn eigen idolen.

Kroonenberg speelt zowel met als zonder band. In zijn eentje een publiek vermaken is anders, maar wat gewonnen wordt aan intimiteit kan een solo-optreden tot iets bijzonders maken. Hij heeft inmiddels een enorm repertoire opgebouwd met uitsluitend eigen composities.

DE PERS:
'Philip Kroonenberg behoort tot de top van het Nederlandse singer/songwritersgilde' ( Oor )

Op Magic Magicians bewijst Philip Kroonenberg niet alleen dat hij prima songs in de vingers heeft, maar ook dat genres zoals folk, blues, swamprock en calypso voor hem geen geheimen meer hebben. Zijn stem en expressieve gitaarspel herinneren aan niemand minder dan J.J. Cale: een compliment dat kan tellen' ( Dagblad de Morgen)

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Tel. NL 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS