LITTLE LOUIS


Little Louis is een begenadigd muzikant, zanger, gitarist en songwriter met een liefde voor vele soorten muziek.
Zijn eigen composities gaan over het leven en alles wat er omheen draait of op de achtergrond gebeurt: hartzeer en andere zielenroerselen, bezongen met een filosofische - tragikomische inslag.

Met zijn in 1994 opgerichte 'Little Louis Bluesband' wist hij grote regionale bekendheid te verwerven. Dit culmineerde in een optreden op het prestigieuze Belgium Rhythm & Blues Festival en in november 2003 verzorgde Louis een aantal solo-optredens in Austin, Texas USA.

Louis houdt zich behalve met zijn band ook bezig met solo-optredens. Vergis je niet, want alhoewel het optreden grotendeels akoestisch gespeeld wordt is hier zeker geen sprake van een ingetogen, stoffig singer-songwriter gebeuren maar van een verrassende, energieke performance.

Eigen composities wisselt hij in hoog tempo af met oude folksongs en gepassioneerde vertolkingen van bluesnummers van o.a. John Lee Hooker en Son House.  De verschillende stijlen weet Little Louis handig in elkaar te vlechten waardoor het publiek van het begin tot het eind geboeid blijft.

Over zijn in 2007 verschenen solo-cd Speak Of The Devil schrijven de media:

“Deze cd ademt de sfeer van het broeierige warme zuiden van de States uit. Van de smerige, vuile delta-blues van zaterdagnacht naar de gospel tijdens de kerkdienst van zondagmorgen.” ( Mazzmuzikas )


“Het lijkt ongelofelijk dat Little Louis niet ergens in Texas is opgegroeid, want wie niet beter weet, zal geen enkel moment twijfelen aan zijn Amerikaanse roots. Integendeel, er zijn tal van US bluesbands die minder Amerikaans klinken.” ( File Under )


“Een huiveringwekkend mooie plaat” ( Plato.nl )


BOEKINGEN:
GENUINE MUSIC AGENCY
Tel. NL 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl
 

         HOME     BANDS