MAGIC FRANKIE


Magic Frankie, die ook wel de 'Gangster of the Blues' wordt genoemd, is al jaren 'top of the bill' in de Nederlandse bluesscene. Met ouderwets vakmanschap, gepaste trots en grote toewijding brengt hij zijn blues ten gehore op zowel blues-, jazz-, als poppodia.

Magic Frankie ( zang, gitaar, mondharmonica ) ontpopte zich tot de smaakmaker van menig bekend binnen- en buitenlands festival. Voorbeelden hiervan zijn het Internationale Jazzfestival van Praag, het Bluesfestival te Leverkusen (D), het North Sea Jazz Festival en het Rijnmond Jazz Gala.

De 'Gangster of the Blues' mag niemand minder dan B.B.King tot zijn grootste fans rekenen. Tevens baarde Magic Frankie tot ver over onze grenzen opzien door op uitnodiging van B.B.King geruime tijd met de blueslegende te 'jammen'. 
Normaal gesproken valt deze grote eer uitsluitend gevestigde namen als Eric Clapton of Buddy Guy ten deel. Een aantal jaren eerder had B.B.King al de CD 'It's Magic' van Magic Frankie van een zeer prijzende hoestekst voorzien: 'You really play my kind of blues'.

Magic Frankie, die onder anderen Freddie King, Albert Collins, Skip James en Johnny Guitar Watson tot zijn belangrijkste inspiratiebronnen rekent, hanteert voor zijn gepassioneerde muziek de traditionele Chicago-blues als uitgangspunt. In de loop der jaren is hij er echter in geslaagd een zeer eigen bluessound te creëren, waarin hij zijn grote gevoel voor traditie op treffende wijze weet te koppelen aan een modern geluid.

Zijn akoestisch opgenomen cd 'Hearts In Sorrow' ( met Kaz Lux ), de cd van Magic Frankie & The Blues Disease 'Lucky' ( met als gastmuzikanten oa. Lois Lane en Thijs van Leer ) en de live-registratie 'Live Behind Bars' ontvingen steeds zeer lovende kritieken.

Na een - wegens ziekte - gedwongen rustperiode is de band weer terug. Op de bühne presenteert Magic Frankie zich wederom als een zeer gedreven muzikant met veel gevoel voor stijl. Zo gaat hij steevast gekleed in een gangster-outfit die Al Capone niet zou hebben misstaan. Magic Frankie is wat dat betreft in alle opzichten een absolute blikvanger.BEZETTING :

Magic Frankie - zang, gitaar, bluesharp
Armando Jansen- gitaar, zang
Pim Spetter - piano, Wurlitzer
Frans Damen - drums
Mark Harmsma - bas

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Postbus 1577, 4700 BN Roosendaal, Holland
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS