THE ZOOMATICSDe belgische bluesband The Zoomatics is bezig aan een opmars in de Nederlandse blueswereld. Met het gevarieerd repertoire en oogverblindend uiterlijk stal de band de show al op diverse festivals.
Het repertoire van The Zoomatics bestrijkt een heel scala verschillende stijlen. Toch geven zij hun blues een hedendaagse klankkleur mee, zonder evenwel te vervallen in oeverloze experimenten en met het nodige respect voor het originele idioom dat deze fantastische muziek ooit zo populair maakte. Met invloeden van T-Bone Walker, Little Walter en Fred Below kunnen The Zoomatics het best beschreven worden als een band die "old school" blues mixt met swing, jump en rock & roll.

Met meer dan 100 jaar ervaring achter de kiezen, weten Al C., Hoboken Slim, King D., Zoomatic Jerry en The Wezz beter dan wie ook hoe ze juist dát moeten aanpakken. Hun debuut-album “Where’s The Sun Hangin’ Out?”, staat bol van de eigenzinnige originele nummers, gebracht met tonnen humor, een “recht voor de raap” mentaliteit en een compromisloze aanpak. Onlangs verscheen de nieuwe cd “What’s With The Weather ?!”

 
Twee fantastische gitaristen, een uit rook en koffie opgetrokken stem, scheurende bluesharp  en een denderende ritme-sektie vormen een combinatie die op het podium voor pure magie zorgt.

The Zoomatics zijn bovendien één van de best geklede bands aan deze kant van de wereldbol, een feit dat blijkbaar meer en meer navolging krijgt in de rest van de Belgische bluesscene... Zoals bluesman Rick Estrin het ooit uitdrukte: “de mensen gaan niet uit om iemand aan het werk te zien die er juist hetzelfde uitziet als zij. Ze willen iets speciaals zien...”   Dus: waar is dat feestje?......

 

 

BEZETTING:
Al C.
-  zang & gitaar
Hoboken Slim
- zang & harmonica
King D.
-  bas
Zoomatic Jerry
- drums
The Wezz - gitaar

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Postbus 1577, 4700 BN Roosendaal, Holland
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS